Työraportti löytyy täältä.
1. Työn suoritus
| Natriumhydroksidin (NaOH) punnitsemista |
Punnitsimme NaOH:a 19,6 g ja liuotimme sen dekantterissa 50 ml:an tislattua vettä.
| Rasvojen punnitsemista |
Punnitsimme isoon dekantteriin 28,6 g kookosrasvaa, 42,9 g kasvirasvaa (Keijun margariini), 42,9 g oliiviöljyä ja 28,6 g rypsiöljyä.
| Rasvamassan lämpötila |
Kuumensimme rasvamassaa lämpölevyllä niin kauan, että massan lämpötila oli n. 40 - 50 °C. Jäähdytimme liuotetun NaOH-liuoksen myös suunnilleen samaan lämpöön kuin rasvamassa. Kaadoimme NaOH:n varovasti rasvamassan sekaan koko ajan lasisauvalla sekoittaen.
| Saippuamassa kiinteytymässä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti